Focus op je sterke punten

Focus op je sterke punten

Wanneer je een volgende carrièrestap wil zetten, focus op je sterke punten is dan een belangrijk uitgangspunt.

Iedere expert heeft zijn sterke punten tot een hoog niveau ontwikkeld. Hij is niet constant bezig zijn zwakke punten te verbeteren. Of ken jij misschien wel een expert die constant bezig is zijn zwakke punten te verbeteren? 

Helaas wordt te vaak bij te veel bedrijven iemands zwakte centraal gezet. In plaats van een focus op je sterke punten is de focus gericht op je zwakke punten. En dan mag je vervolgens naar een training of cursus om je zwakke punten te verbeteren. 

Focus op je sterke punten en zet de volgende stap.

Wil je een volgende carrière stap zetten, ontwikkel dan je sterktes naar een excellent niveau. Focus je niet op het verbeteren van je zwaktes. Er zijn andere manieren mogelijk om je zwaktes af te dekken. Je grootste toegevoegde waarde lever je als jij jouw sterktes kan inzetten. Een focus op het ontwikkelen van je sterke punten maakt je sterke punten nog sterker. Dit is de weg van de expert. Dit is het pad wat je wil lopen. 

Waarom is het pad van focus op je sterke punten het pad dat je wil lopen?

Het pad lopen van focus op je sterke punten is het pad wat je wil lopen omdat het dit pad is waar je plezier aan beleeft, energie van krijgt en enthousiast over bent.

En dan zet je automatisch de volgende stap. 

Dan vind je het leuk om je verder te ontwikkelen.

Ook ontstaat op een natuurlijke manier meer vraag naar jouw expertise en diensten.

Focus op je sterke punten is geen vanzelfsprekendheid.

Focus op je sterke punten is geen vanzelfsprekendheid terwijl in mijn opinie dit wel het geval zou moeten zijn. Iedere werknemer en leidinggevende heeft unieke talenten. Wanneer op grote schaal binnen bedrijven al deze unieke talenten ingezet worden, dan kunnen ook unieke prestaties geleverd worden en zijn super positieve resultaten het logische gevolg.

Maar in de meeste beoordelingsgesprekken gaat het voornamelijk over je zwakke- of ontwikkel punten. Niemand krijgt energie van zijn zwakke punten. Focus je nooit op je zwakke punten. Doe het niet!

Focus op je sterke punten en zet elke dag je sterke punten in!

Dit is wat experts doen!

En jij kan precies het zelfde doen.

Een sterk punt van jou inzetten is een voorwaarde om uitstekende prestaties te kunnen leveren. Expert ontvangen graag feedback. Feedback is een voorwaarde voor succes. En feedback krijg je vanzelf als je in actie komt. Alleen dan groei je door tot het niveau waarop je uitstekende prestaties levert.

Je levert dan automatisch veel toegevoegde waarde en voorspelbare resultaten. Je maakt succes voorspelbaar voor jezelf, jouw leidinggevende en voor jouw organisatie.

Focus op je sterke punten is werken vanuit kracht.

Je leest er alles over in mijn nieuwe boek.

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen? Meld je dan nu aan.

Categorieën: Werken vanuit kracht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *