Iedereen kan een volgende carrierestap zetten.

Een volgende carrière stap zetten. 

Iedereen kan een volgende carrièrestap zetten en betere resultaten gaan behalen. Resultaten zijn belangrijk. En als jij je wil blijven ontwikkelen dan zal je ook telkens betere resultaten moeten laten zien want de verwachtingen zullen ook blijven toenemen. Een volgende carrièrestap zetten vergt minimaal een visie en een plan van aanpak. Telkens zal je meer waarde dienen te leveren. Op het moment dat je minder waarde begint te leveren, zal je toegevoegde waarde ook afnemen. 

De basis moet goed zijn om telkens meer waarde toe te kunnen blijven voegen. Je vraagt je misschien af wat een goede basis is als je een volgende carrièrestap zetten wil?

Een volgende carrie stap zetten en uitgangspunten

Mijn uitgangspunten voor het vormen van een goede basis zijn:

1: Plezier aan de activiteiten zelf beleven.

2: Enthousiast over de werkzaamheden, producten en/of diensten zijn.

3: Energie krijgen van hetgeen je doet.

Om plezier aan de activiteiten te beleven, enthousiast te blijven en over volop energie te blijven beschikken dien je uit te gaan van jouw kwaliteiten en dien je jouw persoonlijke waarden centraal te zetten.

Waarden zijn waardevol

Jouw waarden zijn waardevol voor jou. Alles wat je doet, of niet doet, doe je met een reden. 

Het zijn jouw persoonlijke waarden die bepalen waarom je de dingen doet die je doet en waarom je de keuzes maakt die je maakt. En als veel twijfelt en het lastig vindt om keuzes te maken, dan heb je jouw waarden niet op je netvlies staan.

Toegevoegde waarde aantonen 

Je kan nog zoveel waarde leveren, als niemand dit opmerkt dan levert dit je nog niet veel op. Dat betekent dat jij jouw toegevoegde waarde overduidelijk zal moeten aantonen. Dit is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jouw baas wil zien dat jij resultaten levert en het is aan jou om dit zichtbaar te maken. 

De basis van heel veel toegevoegde waarde leveren ligt in het leven en werken conform jouw basiswaarden en werken vanuit kracht. Alleen dan kan er sprake zijn van passie. En wanneer er sprake is van passie, dan wordt ook automatisch voldaan aan de drie voorwaarden, plezier, enthousiasme en energie.

  • Heb jij jouw basiswaarden super scherp op je netvlies staan?
  • Kan jij jouw top 10 basiswaarden nu uit je hoofd opzeggen?
  • Wil je meer lezen over de uitgangspunten en een goede fundatie leggen voor een volgende carrièrestap?

Hoe je jouw top 10 basiswaarden scherp op je netvlies krijgt en een goede fundatie voor een volgende carrièrestap legt, lees je in mijn nieuwe boek.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *