Doelen bereiken proces. Hoe verloopt het doelen bereiken proces?

Doelen bereiken procesHet doelen bereiken proces heb ik onderverdeeld in 8 proces stappen. De 8 proces stappen presenteer ik in een cirkel. Weliswaar heeft elk proces een begin- en een eindpunt, maar het einde van het ene proces maakt het mogelijk op een hoger niveau het volgende proces opnieuw te starten. De cirkel geeft dit goed weer. 

Uiteindelijk gaat het om de persoon die je geworden bent als je doelen bereikt.  Natuurlijk is ook het resultaat belangrijk, daarom stel je immers doelen. Maar nog belangrijker dan de resultaten is de groei die jij doormaakt. Elk ambitieus doel brengt een ‘gap’ met zich mee.

Een ambitieus doel realiseer je dus niet automatisch. Je zal werkelijk moeten groeien als mens om dit doel te gaan realiseren. Groei je niet, ontwikkel jij je niet goed genoeg dan ga je jouw doel niet bereiken. Bereik je jouw doel wel, dan ben je wel gegroeid. Je intrinsieke waarde is toegenomen en meer mogelijkheden komen binnen jou bereik.

De stappen van het doelen bereiken proces kunnen abstract overkomen.

En daarom neem ik je mee in mijn proces van mijn doel.

Mijn doel is om mijn nieuwe boek beschikbaar te maken voor mijn doelgroep en daar heb ik een aantal scenario’s voor op het netvlies. 

In een aantal blogs neem ik je mee waar ik nu sta in het proces en blik ik af en toe terug.

Waarom deel ik mijn vorderingen, tegenslagen en proces stappen met jou?

Ik deel mijn proces stappen met jou om jou zoveel mogelijk voorbeelden en praktische toepassingen aan te reiken, zodat de 8 stappen gaan leven voor je. Ik wil je toepassingsmogelijkheden laten zien zodat jij de 8 stappen van het doelen bereiken proces in heel veel omstandigheden ook gaat toepassen.

De mogelijkheden zijn onbeperkt. En vorderingen en tegenslagen delen geeft feedback. Feeback is een voorwaarde voor succes.

Doelen bereiken proces, van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam.

Wanneer je aantal keren zelf de systematiek hebt toegepast dat word je vanzelf onbewust bekwaam. Alsdan gaat het vanzelf. Dan maak je automatisch de check in welke stap van het doelen bereiken proces je zit. Het voordeel hiervan is dat je ook weet wat je te doen staan en wat de volgende stap is die je moet zetten om jaardoelen te bereiken. Als je start met het doelen bereiken proces dan ben je onbewust- of bewust onbekwaam. Het vergt een inspanning om van onbewust en bewust onbekwaam naar bewust bekwaam te gaan. En het vergt voldoende herhaling om onbewust bekwaam te worden. Iedere expert heeft deze stappen doorlopen en zijn sterktes tot grote hoogte ontwikkeld.

Wil je meegenomen worden in het doelen bereiken proces en praktische voorbeelden aangereikt krijgen, meld je dan aan.

De voorbeelden link ik aan een stap in het doelen bereiken proces zodat:

  1. Het proces gaat leven.
  2. Het minder abstract wordt, mocht je dat nu nog vinden.
  3. Je steeds meer toepassingsmogelijkheden gaat zien.
  4. Stap voor stap steeds meer bewust bekwaam wordt in het doelen bereiken proces zelf.
Categorieën: Boek

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *